Luchtvaart & Reizen

Corendon zelf ook op zoek naar nieuw geld

Volgens De Telegraaf is Corendon zelf ook op zoek naar nieuwe financieringsbronnen.
corendon logo

Volgens De Telegraaf is Corendon zelf ook op zoek naar nieuwe financieringsbronnen.

Willemstad- De maatschappij Corendon, die momenteel door velen op Curaçao lijkt te worden gezien als het panacee van alles wat er mis is in de luchtvaart op de eilanden, is zelf ook op zoek naar nieuw geld. Dat staat te lezen in een artikel in De Financiële Telegraaf van vandaag.

De krant haalt Corendon-directeur Steven van der Heijden aan die uitleg geeft over de achtergrond van het verhaal. “We willen het bedrijf met name aan de hotelkant uitbreiden. Daar hebben we meer financiële armslag voor nodig, waardoor we op zoek zijn naar een nieuwe aandeelhouder”, aldus Van der Heijden. Van der Heijden benadrukt overigens dat hij en grootaandeelhouder Atilay Uslu niet van plan zijn om te stoppen.

Corendon werd groot met Turkije-reizen. “We hebben een paar moeilijke jaren gehad, maar dat lijkt nu voorbij”, zegt Van der Heijden in het betreffende artikel.

Toch is er ook positief nieuws te melden. Volgens de directeur van de vakantievlieger sloot de organisatie deze week het gebroken boekjaar af met een omzet van een half miljard euro, een stijging van 23%. Het bedrijfsresultaat voor de touroperator annex vliegmaatschappij komt volgens hem uit op ruim €20 miljoen. Dat is exclusief het resultaat van de vastgoedtak van het bedrijf, naar schatting ook nog eens €10 miljoen.

Corendon Dutch Airlines is van plan in het winterseizoen één van haar 3 Boeing 737 toestellen te stationeren op Curaçao waarmee in samenwerking met Divi Divi Air zal worden gevlogen naar onder andere Sint Maarten en Sao Paulo in Brazilië. Naar verluidt zou ook Insel Air zich bij de deal met Corendon aan willen sluiten.

Corendon Dutch Airlines zou volgens opgaven op de eigen website en volgens Wikipedia in totaal beschikken over 3 Boeing 737 toestellen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo