Nieuws van Bonaire

Duo Xtreme mountainbike race Bonaire

De stichting Xtreme Sports Bonaire organiseert op 30 September voor de 9de keer een zware Duo Xtreme mountainbike race over Bonaire. Er is een pro route 50 km, en een Xtreme route 70 km. De politie en de vrijwilligers zullen de groep begeleiden.

Het parcours gaat als volgt:
We starten bij Eden Beach Resort richting zuid naar de Kaya International. We passeren airport en gaan offroad aan de zuidkant van Airport. We steken daar over en gaan over de dirtroads naar Jatu Bacu, Washikemba en Lagoen. Bij Lagoen gaan weer offroad naar Bolivia. We zullen bijna geheel over Bolivia rijden en zullen de weg oversteken bij Tra’i Montaña. We gaan door Tra’i Montana en komen wederom op de weg naar Rincon uit. We rijden dan richting Rincon en zullen het eiland oversteken bij Arawak. We gaan dan weer naar het westen richting weg Broertje Janga. De mountainbikers noemen deze dirtroad “de Hell”. Op de Broertje Janga is een splitsing tussen 50 km en 70 km. De 50 km gaat naar Sabadeco noord en rijden daar omhoog door de wijk en gaan daarna de dirtroad op naar de Seru Largu. Daarna dalen ze af via de Kaya Diamanta naar Hato en vervolgen de weg terug naar Eden Beach. De 70 km gaat naar Rincon via de Broertje Janga weg en gaat via het benzinestation in Rincon naar Para Mira, Alta Mira en opnieuw de Broertje Janga (onder) ook naar Sabadeco en vervolgt dan de weg die de 50 km ook doet.

Mountainbiken gaat voornamelijk over de onverharde paden waarbij het klimmen en dalen niet geschuwd worden. De uitdaging ligt voornamelijk in het extreme zoals de Seru Largu op fietsen en stijle trails. Ook de omstandigheden zoals lange afstand en hitte. Het is een uitdaging om paden te verkennen waarvan men niet wist dat ze bestonden. Daardoor kom je op de meest bijzondere plekken mountainbikers tegen. Langs deze route staan veel vrijwilligers. Er zijn 7 waterposten waar de deelnemers Heaven water en Powerade sportdrank krijgen. Er zijn 5 checkpoints om te controleren of de race wel volgens de regels verloopt.

En er zijn veel posten die het verkeer tegenhouden wanneer de deelnemers moeten oversteken. De politie en het Hulpverleners zullen ons assisteren. Regels zijn er wel. Men rijdt als een duo, dus de eindtijd wordt genoteerd als beiden de eindstreep gepasseerd zijn. Onderweg mag men geen hulp van buitenaf aannemen. Pech aan de fiets moet men dus zelf oplossen. Men mag onder geen beding van de route afwijken. Er is een minimum leeftijd van 16 jaar en er zijn verschillende categorieën waarin men kan rijden. Wijkt men van de regels af dan zal diskwalificatie het gevolg zijn.

Alle deelnemers krijgen een herinneringsmedallion. In iedere elite categorie zijn 3 prijzen. Voor de nummers 1 is er $400,- voor nummer 2 $200,- en voor nummer 3 $ 100,- De prijsuitreiking zal na de lunch in het hotel worden gehouden.

We hebben meer dan 40 vrijwilligers. Deelnemers komen uit Aruba, Curacao, Nederland, VS, Spanje en Bonaire met diverse nationaliteiten. Alle deelnemers worden gratis vervoerd van en naar het vliegveld door de organisatie.

De hoofdsponsor is Brandaris Accountancy BV samen met De Freewieler, Sunbelt Realty, Eden Beach Resort, MegaFM, Freixenet.

Voor informatie:
Mocky Arends +599 7865614
Frank Bohm +599 7778545
Edmee Hagedoorn +599 7870270
Neil van Wilgen +599 7770117
Ronald Schleper +599 7853902
Nick Ruhe +599 7829101
Of kontakt opnemen via Info@bonairextreme.com of op onze website www.bonairextreme.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo