Nieuws van Bonaire

Spooknet

Een bezorgde burger heeft een achtergelaten werpnet (spooknet) die hij in het zuiden van Bonaire in zee heeft gevonden ingeleverd bij STINAPA.

Spooknetten zijn achtergelaten visnetten die zeer gevaarlijk zijn voor zeedieren die in het net verward raken en een wrede dood sterven. Deze oplettende burger heeft een meeuw en een zeeschildpad die in het net vast zaten nog net op tijd kunnen redden van een wisse dood.

De mazen van dit net waren kleiner dan wat de wet toelaat. De mazen van visnetten moeten groter zijn dan 2.5cm zodat kleinere vissen, die nog niet hebben kunnen voortplanten, de kans krijgen om te ontsnappen, waardoor ze toch nog bij kunnen dragen aan de visstand. 

Er moet altijd iemand aanwezig zijn bij visnetten om toe te zien dat er geen beschermde diersoorten in het net vast komen te zitten en verdrinken.
STINAPA is dankbaar voor oplettendhied van de burgers in situaties zoals deze. 

Deel dit artikel