Nieuws van Bonaire

Kwis op Internationale Museumdag

Kralendijk – Afgelopen vrijdag werd de Internationale Museumdag gevierd bij de SKAL. Dit jaar was het thema: ‘Zeer goed verbonden musea dankzij moderne technologie, een nieuwe focus en een nieuw publiek’. De middaggroepen hebben een rondleiding gekregen in het museum en informatie en uitleg over de betekenis van het thema.
Ze hebben ook specifieke informatie gekregen over de Museumdag en over alle voorwerpen i in het museum. Als onderdeel van de viering werd een kwis georganiseerd met vragen en antwoorden. De vragen gingen over de informatie die de kinderen tijdens de rondleiding in het museum hebben gekregen. Elke groep kreeg 5 vragen en 2 minuten om ze te beantwoorden. De groep die de meeste vragen goed heeft beantwoord en de meeste punten heeft behaald werd de winnaar. Juryleden waren de heren Ubaldo ‘Bubu’ Anthony en Robert Sances.
De winnende groep werd de middaggroep uit Amboina o.l.v. juf Suhayl Kraal. Het was een spannende kwis met scores die dicht bij elkaar lagen en de jury had dan ook een uiterst moeilijke taak. De directeur van de Directie Samenleving en Zorg mw Silvana Serfilia en gedeputeerde Edsel Cecilia waren ook aanwezig en hebben de prijzen uitgereikt aan de winnaars. In de pauze konden de kinderen genieten van een hapje en een drankje en ook een lekker ijsje. Namens het Bonairiaanse eilandsbestuur en de dienst SKAL gaat een woord van dank uit aan allen die hebben bijgedragen om van de Museumweek een succes te maken.
Deel dit artikel