Nieuws van Bonaire

Help de jonge flamingo’s op Bonaire!

Foto Elly van Bonaire Wild Bird Rehab

Er wordt nog niet direct alarm geslagen maar er ontvouwt zich een tragedie in de zoutvlakten van Bonaire. Dit is de broedplaats van de nationale vogel van Bonaire; de flamingo.

Dagelijks worden er veel jonge kuikens gevonden buiten het broedgebied. Deze wandelen langs de kustweg in het zuiden maar ook worden ze gevonden op Bachelor Beach wat al veel noordelijker ligt. Ook drijven ze oververmoeid en verzwakt af op zee. Ze worden overreden door auto’s en dood gevonden door uitputting.

De Bonaire Wild Bird Rehab ontvangt al wekenlang tot wel 10 baby’s en jonge exemplaren per dag en deze zijn allemaal ernstig ondervoed. De oorzaak is nog niet bekend. Of het probleem gezocht moet worden in het Sargassum gras dat ook in de zoutvlakte terecht was gekomen en wellicht hun voedselbron gedood heeft. Of dat de ouders niet terug komen om te voeden. Op dit moment is het allemaal speculatie. Wat echter geen speculatie is, is dat de kuikens en jongeren in veel grotere aantallen sterven dan normaal, en jij kunt helpen.

Uw donatie zal het team van Bonaire Wild Bird Rehab helpen meer gaas te kopen en omheining te bouwen om tegemoet te komen aan de grote hoeveelheid flamingo’s die in de opvang komen. Elke nieuwe flamingo wordt zorgvuldig gecontroleerd en gewogen, en daarvoor hebben we dringend behoefte aan betere en meer apparatuur, een professionele weegschaal en verschillende medische apparatuur tot aan ringen voor identificatie.

Maar in de allereerste plaats hebben we voedsel nodig, dat moet worden verzonden vanuit Europa en de VS. Help ons alsjeblieft Bonaire’s flamingo’s te redden. Elke gift wordt zeer op prijs gesteld!

Doneer hier !!!!

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo