Bonaire

Statia bedankt RCN vrijwilligers

Het Rampen comité van Sint Eustatius en Brandweer Korps Caribisch Nederland hebben vrijdag de tweede groep vrijwilligers uit Bonaire bedankt, die bijna een week geleden op Statia zijn aangekomen om te helpen bij het opruimen van het eiland na de orkanen Irma en Maria. De waarnemend gezaghebber, de heer Julian Woodley, gaf aan dat er extra handen nodig waren en dus gaven deze 7 vrijwilligers (medewerkers van RCN) gehoor aan deze oproep. De vrijwilligers waren ook actief in de shelter, waar ze verschillende taken uitvoerden, waaronder het sorteren van kleding en de distributie van orkaanpakketten met droge goederen en water. De ambtenaren vertegenwoordigen verschillende departementen van RCN. Voor de meeste was het hun eerste bezoek aan Statia. “We zijn erg blij dat we de gemeenschap van Statia kunnen helpen in tijdens zoals deze”, aldus Saida Ugueto. Op zondag keert de groep terug naar Bonaire.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo