Natuur

Drijvende lijnen om de mangroven te beschermen

Kralendijk – De afgelopen dagen is het werkteam bestaande uit medewerkers van de Stinapa, de overheid en de Selibon hard aan het werk om de stranden schoon te maken. De meest vervuilde gebieden zijn Lac, Sorobon en Washikemba. Het team van vrijwilligers heeft het grootste gedeelte van deze gebieden schoongemaakt en ze blijven ze dagelijks controleren. Tegelijkertijd werkt het team ook aan een plan om meer schade aan het koraalrif en de mangroven te voorkomen. Zoals bekend zijn mangroven een belangrijke broedplaats voor verschillende dieren. Daarom gaat de Stinapa enkele drijvende lijnen gaan uitzetten in Lac om de mangroven te beschermen. De drijvende lijnen dienen als een net om de plakken olie op te vangen die de baai kunnen binnendrijven. Iedereen die gebruik maakt van de baai wordt gevraagd om niet aan de lijnen te komen, gezien het belangrijke doel dat ze hebben om de mangroven te beschermen. Een verzoek gaat uit naar iedereen die surft om dit gebied te vermijden en ver te blijven van de lijnen.

Tegelijkertijd is men bezig alle dieren die mogelijk besmeurd zijn door de olie te monitoren. In het geval dat inwoners zien dat vogels besmeurd zijn, moeten ze meteen de Stinapa waarschuwen via telefoon 7178444. Het Bonairiaanse eilandsbestuur verzoekt alle inwoners om noch de vogels, noch de substantie aan te raken als u niet over de geschikte materialen beschikt die u beschermen.     

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo