Geen categorie

Succesvolle strand BBQ door het Bonaire Culinary Team

KRALENDIJK – Op zondag 7 mei jl. organiseerde het Bonaire Culinary Team een strand BBQ. Ruim 300 mensen kwamen naar Te Amo Beach voor een heerlijke BBQ lunch op het strand of namen het mee voor thuis. Het Bonaire Culinary Team zal dit jaar weer meedoen aan de competities van de Taste of the Caribbean in Miami in juni. Het team zelf is tevreden met hun voortgang tot nu toe maar vooral gemotiveerd meer te leren en hun vaardigheden te verbeteren.

Video impressie van de strand BBQ georganiseerd door het Bonaire Culinary Team 2017:

De competitie: “Taste of the Caribbean”

Sinds 1993 is de Taste of the Caribbean de primaire culinaire competitie van het Caribisch gebied.  De chef-koks en culinaire teams van vele Caribische eilanden verenigingen zich voor educatie en voor toepassing van vaardigheden, met als doel het grote publiek de meest smaakvolle en prachtige gerechten van de Cariben te laten ervaren. In deze 5-daagse competitie komen er naast de teamcompetitie verschillende andere categorieën aan bod zoals junior chef, senior chef, seafood, beef, chocolade, bartender, en pastry. Meer informatie over de Taste of the Caribbean vind je op www.chtataste.com.

Op volle kracht trainen

Team manager Floris van Loo, chef Miguel Saragoza, chef Sherundly Bernabela, junior chef Dustin Libiee, pastry chef Maria Mastrangelo en bartender Kelvin Ventura vormen samen een ervaren en enthousiast team. Zij werken hard en trainen iedere week om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten tijdens de Taste of the Caribbean dit jaar in Miami. Om de nodige fondsen te werven en te trainen voor de teamwedstrijd worden er cook outs georganiseerd. De cook outs zijn een goede kans voor het team om te oefenen op hun samenwerking, timing, kooktechnieken, en bordenopmaak. Na 3 cook outs en een succesvolle strand BBQ ligt het team goed op schema voor goud!

Een vereiste van de competitie is het gebruik van lokale producten van Bonaire. De traditionele Bonairiaanse gerechten krijgen een culinaire twist om smaken te versterken terwijl de goede voedingsstoffen behouden worden. Iedere bite van de prachtig opgemaakte borden smaakt weer anders door het gebruik van verschillende kooktechnieken. De gerechten van het Bonaire Culinary Team 2017 zijn top secret tot na de competitie, dus je kunt ze alleen maar raden, OF ze een keer zelf komen proeven bij de laaste cook out diners! Maar wees er snel bij, er zijn nog maar twee cook outs te gaan. Blijf up-to-date via www.facebook.com/bonhata en reserveer voor een diner bereid door het team via +599 786 1508. Data: 14 mei – Courtyard by Marriott Bonaire, en 21 mei – It Rains Fishes.

Ondersteuning

De Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA) en het Bonaire Culinary Team willen iedereen bedanken die het team steunt, ook vooral alle sponsoren. De sponsoren van 2017 zijn: Bonaire Restaurant Association (BRA), Streefkerk a+c, Bonaire Hotel and Tourism Association (BONHATA), Tourism Corporation Bonaire (TCB), Hang Out Beachbar, WEB Bonaire, Caribbean Bakery Supplies, Bonaire Food Group, The Cadushy Distillery, Cuba Compagnie, Maduro Dive Fanta-Seas, Bonaire Blond, J.C HERRERA, Den Laman Condominiums, Sand Dollar Condominiums,  en Rum Runners.

Deel dit artikel