Nieuws van Bonaire

Boekliefhebbers halen hart op met bezoek Logos Hope

Boekliefhebbers op Bonaire konden de afgelopen dagen hun hart ophalen aan het uitgebreide assortiment aan boeken aan boord van de Logos Hope die ligt afgemeerd aan de pier in Kralendijk.

Door Harald Linkels

Kralendijk- Boekliefhebbers konden dit weekend hun hart ophalen met een bezoekje aan de MV Logos Hope die het eiland voor de eerste keer bezocht. Velen hadden al eens kennis gemaakt met de voorganger van het huidige schip de Logos Hope die ook Bonaire al eens eerder aandeed.

De MV Logos is zonder meer een slag groter dan het oude schip (volgens informatie van de organisatie zelfs 2 maal zo groot) en kent ook een veel groter assortiment boeken. Voor elk is er wel wat wils. Zo zijn er romans verkrijgen, maar ook veel kookboeken, boeken over hobbies en boeken over bijvoorbeeld economie en leiderschap.

De prijzen voor de boeken die worden aangeboden kunnen worden omschreven als allezins redelijk. De Logos Hope rekent met een eigen rekeneenheid. De meeste boeken kosten omgerekend echter tussen de 2 dollar vijftig en de 10 dollar.

De Logos Hope is een project van de uit Duitsland afkomstige Christlijke GBA Ships e.V, waarbij GBA staat voor ‘Good Books for All’. inderdaad valt aan boord van de Logos Hope de zeer grote hoeveelheid Christelijke boeken op, terwijl ook uit beelden en afbeeldingen aan boord de Christelijke achtergrond van het schip blijkt.

In tegenstelling tot haar voorganger, kan bij Logo’s hope vooral door kinderen ook wat ondernomen worden en is er een restaurant aan boord waar een ijsje of limonade met popcorn kan worden genuttigd.

De Logos Hope is morgen voor het laatst te bezoeken tussen 10 uur in de ochtend en 9 uur in de avond. Voor het betreden van het schip dient een symbolische toegangsprijs van een dollar per persoon te worden betaald.

Deel dit artikel