Nieuws van Bonaire

Geslaagde open dag Mangazina di Rei

De open dag van Mangazina di Rei was druk bezocht met meer dan 350 bezoekers.

Door Harald Linkels

Kralendijk- De open dag van openlucht museum Mangazina di Rei was vandaag met zo’n kleine 400 bezoekers geslaagd te noemen. De open dag die werd gehouden van ’s ochtends 8 uur tot 2 uur in de middag verliep volgens Danilo Christiaan, directeur van het museum, goed. “Ik heb 334 mensen geklokt” aldus Christiaan, die daar aan veronschuldigend aan toevoegt dat op momenten dat het heel druk was, het niet lukte om alle bezoekers ook met het klokje te registreren. Aangezien elke bezoeker 1 dollar entree moet betalen, weet het museum aan het eind van de open dag toch precies hoeveel bezoekers er op de open dag zijn afgekomen.

Tijdens de open dagen is muziek te horen, worden verhalen vertelt en wordt er lokaal eten verkocht. Ook zijn op volle schaal verse vruchtensappen te krijgen, worden lokaal snoepgoed zols ‘kokada’ en ‘djente di Kachó’ aan de man gebracht en zijn er ook originele souvenirs te bemachtigen. Ook worden er demonstraties gegeven, zoals het bakken van broodjes in een ouderwetse openlucht houtgestookt fornuis.

Dat de dag goed bezocht werd bleek ook uit het feit dat de verkopers van lokaal eten tegen 1 uur in de middag reeds door hun voorraad heen waren. “Beter zo dan dat we met eten blijven zitten” zegt trainingmanager Helen Christiaan-Quartel blij.

Op de open dagen komen niet alleen lokale mensen af, doch ook veel bezoekers van het eiland. Behalve het museum zelf, is ook het uitzicht over de heuvels rondom Rincon die vanaf het museumterrein goed te zien zijn, zonder meer de moeite waard.

1200

In de op hout gestookte open-lucht oven wordt een demonstratie gegeven van het bakken in vroegere tijden.

Bezoekers worden getrakteerd op verhalen en muziek.

Deel dit artikelRocargoRocargo