Onderwijs

Kolegio Rayo di Solo bezoekt Trans World Radio (TWR)

Kinderen nemen zelf een jingle op en leren over radiogolven

Kinderen nemen zelf een jingle op en leren over radiogolven

Kralendijk – Woensdag 25 januari bezochten 45 leerlingen uit groep 2a en 2b van het kolegio Rayo di Solo de studio van Trans World Radio. Het bezoek paste bij het maandthema Telecommunicatie dat in Januari is besproken in de klas. 

Tijdens een presentatie legde Mariette Oosterhoff uit wat de vier grote zendmasten, die bij de zoutpannen staan, precies doen. De kinderen leerden hoe radioprogramma’s worden verstuurd naar de grote zendmasten en via de radiogolven te horen zijn in landen als Cuba, Venezuela en Brazilie.

De kinderen gingen daarna mee de studio in, waar Brad Swanson uitlegde hoe programma’s worden opgenomen en uitgezonden. Elk kind mocht zijn eigen naam inspreken met leeftijd. In de studio hebben de kinderen als klas ook een jingle opgenomen die zal worden uitgezonden op 89.5 FM Voice of Hope of Bonaire. 

Shurna van der Heijden-Windster, leerkracht van Rayo di Solio zegt: ‘ De kinderen hebben heel aandachtig geluisterd naar de presentatie. Wat heel gaaf was dat de leerlingen hun eigen stem konden horen op de radio en zelfs een jingle samen konden maken. Ze kunnen niet wachten om de jingle te horen op de radio, zodat hun papa en mama er ook naar kunnen luisteren!  

Vanaf vier grote zendmasten in het zuiden van Bonaire zendt TWR christelijke radio-programma’s uit naar Venezuela, Cuba, Colombia, Brazilie en de Caribbean. In zes talen kan elke dag van half zes ‘s avonds tot half negen in de morgen geluisterd worden op de frequentie 800 AM. TWR Bonaire is opgericht in 1964. Voor de lokale bevolking van Bonaire zendt TWR non-stop uit op 89.5 FM, de Voice of Hope.

TWR Bonaire maakt onderdeel uit van TWR Internationaal

Trans World Radio (TWR) zendt radioprogramma’s uit die in een groot deel van de wereld zijn te ontvangen, in meer dan 230 talen en dialecten. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 20 grote (waaronder TWR Bonaire) AM zenders en duizenden FM stations. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via internet, mobiele  telefoon en MP3-spelers beluisterd. 

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo