Geen categorie

Joanne Balentien-Nicastia nieuwe CFO WEB Bonaire

Kralendijk, 20 januari 2017 – Joanne Balentien-Nicastia is per 1 januari 2017 benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Samen met Alfredo Koolman (CEO) vormt zij de Directie van WEB. De benoeming is het resultaat van een werving- en selectieprocedure die in juni 2016 is ingezet.

Joanne Balentien-Nicastia heeft ruim 15 jaar ervaring in strategische analyse en implementatie, en in risico-analyse en projectfinanciering. Ze was voor haar aantreden als CFO, directeur en eigenaar van DCConsultancy, dat zakelijke financiële diensten aanbiedt. Tot 1 juni 2015 was ze Senior Directeur Transacties bij de National Investment Bank (NIBanc) in Curaçao. In de zeven jaar dat Joanne deze functie bekleedde is ze betrokken geweest bij diverse grote (project) financieringen, waaronder ook van utiliteitsbedrijven op Aruba, Curaçao, Bonaire en St. Maarten.

Joanne behaalde haar Master in Engineering aan de Universiteit Twente en behaalde Level 1 als Certified Financial Analyst (CFA). Voordat ze naar het Caribisch gebied verhuisde, werkte ze in Nederland voor KPN. Ze begeleidde daar strategische processen, schreef bedrijfsplannen voor een business unit, was verantwoordelijk voor de inkomstencontrole van de business unit en betrokken bij de evaluatie van business cases. In verschillende posities in haar carrière heeft Joanne ook sales en marketing ervaring opgedaan.

Gezien de werkervaring en het opleidingstraject van de nieuwe CFO is WEB ervan overtuigd dat zij een positieve bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling in de WEB-organisatie en in onze gemeenschap.

WEB heet Joanne Balentien-Nicastia welkom en wenst haar succes met haar nieuwe baan!

Deel dit artikel