Geen categorie

01 januari 2017 begint met Maskarada

Op 01 januari 2017 ontvangt waarnemend gezaghebber Evelina Betancourt de groep Maskarada. Zoals ieder jaar op de eerste dag van het jaar, worden er kleine toneelstukjes opgevoerd op de patio van het bestuurskantoor. Volgens zeggen zijn de liedjes die de muzikanten spelen, geba­seerd op oude, vaak mondeling overgeleverde verhalen en had iedere wijk op Bonaire een eigen Maskarada.

De Maskarada is een jaarlijkse oude tra­ditie, met Indiaanse en Afri­kaanse elementen, de herkomst ervan staat niet precies vast. Behalve Bonaire kennen slechts een paar andere Caribische ei­landen een vergelijkbaar gebruik. Ze tonen de strijd met de na­tuur en de strijd om te overle­ven.  Deze groep houdt nog steeds de culturele tradities van Bo­naire levend…….

 

 

 

Deel dit artikel