Politie & Justitie

Aanhoudingen na actie tegen drugssmokkel bij Bonaire

drugsvangst

In een gezamenlijke actie van de Kustwacht, de Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) in de nacht van 28 op 29 november, zijn twee verdachten aangehouden en een hoeveelheid verdovende middelen, vermoedelijk cocaïne in beslag genomen. De boot waarmee de verdachten de drugs vervoerden is ook in beslag genomen.
In de nacht kwam via het Reddings en Coördinatie Centrum (RCC) een melding binnen van een verdacht vaartuig. Kustwacht en KMar zijn in een gezamenlijke patrouille op zoek gegaan naar het vaartuig, terwijl KPCN aan de kust onderzoek instelde. Door een goede samenwerking konden de opvarenden van het vaartuig nadat zij het eiland op waren gevlucht, op het vasteland worden aangehouden. Daarbij zijn ook waarschuwingsschoten gelost.
De verdachten zijn mannen met de initialen J.D.H.P. (1984) en L.A.H.P (1990), zij zijn beiden geboren in Venezuela. Bij onderzoek in het vaartuig bleek er een pakket met daarin ruim 30 kilogram vermoedelijk cocaïne mee te zijn vervoerd. Het onderzoek wordt onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) BES voortgezet en verdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo