Geen categorie

Geslaagde Kinderboekenweek

boekenweek
Kralendijk – En zo is dan onze boekenweek op Bonaire ten einde gekomen. Het thema voor dit jaar was OMA en OPA. Onze week begon met een feestelijke opening en een goed in elkaar gezet programma. Het was een activiteit voor en door kinderen en dat is ook het doel van de Kinderboekenweek. Een heel interactief programma waarbij bijna alle basisscholen mooie presentaties hebben gegeven van onder andere zang, poëzie, verhalen vertellen en dans. Die middag hebben ook een oma en opa een dansje laten zien, namelijk een wals om een voorstelling te geven van hoe vroeger werd gedanst. Daarna heeft gedeputeerde mw Nina den Heyer de kinderboekenweek officieel voor geopend verklaard.
Auteurs en vertellers waren Charlotte Doornstein uit Nederland, Roy Colastica, Guinetta de Palm en Valdemar Marcha uit Curacao en Engracia Coffie, Ubaldo Anthony, Micelle Lichtenberg, het duo Shourena Casseres/Jasmin Trenidad en Jackie Bernabela uit Bonaire.

Tijdens de boekenweek hebben de scholen hun deuren geopend en auteurs en vertellers werden hartelijk verwelkomd. Onze artiesten hebben ten volle genoten. Ze hebben de basisscholen en ook SGB-klassen bezocht. Opvallend was dat de meeste scholen zich goed hadden voorbereid op het bezoek van de auteurs en de vertellers. Zo hebben ze ervoor gezorgd dat de kinderen zich beter bewust waren van het doel van de boekenweek en daardoor beter konden participeren.

Dit jaar was de boekenweek niet alleen voor kinderen. Het was een genoegen om door middel van een lezing ook onze oma’s en opa’s erbij te betrekken. Daarnaast werden ze verrast door de leerlingen van de Kolegio Strea Briante en de Kolegio Rayonan di Solo die een bezoek hebben gebracht aan de ouderen van Villa Antonia en Cocari.

Gedurende de boekenweek hebben wij ook een nieuwe schrijfster leren kennen genaamd Micelle Lichtenberg. Haar boek is geschreven in het papiamentu en heeft een bij het thema passende titel: ‘Omachi i Opachi’. Wij verwelkomen en feliciteren onze nieuwe schrijfster. Wij hebben ook kennis gemaakt met nog meer nieuwe talenten onder onze jongeren: Shourena Casseres en Jasmin Trenidad die onze kinderen wisten te vermaken met het vertellen van verhalen. Wij hopen dat ze deze vaardigheid verder blijven ontwikkelen en dat wij in de toekomst op hen kunnen blijven rekenen.

Volgens de evaluatie van de auteurs en de vertellers adviseren zij om door te gaan met de activiteiten van de kinderboekenweek.

Het personeel van de bibliotheek kan met veel voldoening terugkijken op een geslaagde kinderboekenweek. Een speciale dank aan alle scholen, auteurs en vertellers en allen die op een of andere wijze geholpen hebben om onze Kinderboekenweek te realiseren.

Deel dit artikel