Veiligheid & openbare orde

Politieagenten slachtoffer van openlijk geweld, mishandeling en bedreiging

Kort geleden zijn drie politieagenten slachtoffer geworden van openlijk geweld, mishandeling en bedreiging. De agenten brachten in de avonduren hun vrije tijd door in Playa. Daar werden ze op gewelddadige wijze lastig gevallen door meerdere mannen. Toen zij zich bekend maakten als politie ambtenaren stopte het geweld niet. Integendeel; de agenten werden door meerdere mannen fors geschopt en geslagen.

Een van de agenten is hierbij in de zee terecht gekomen. Hij liep diverse kneuzingen en een gebroken pols op.Twee verdachten zijn aangehouden. Tegen beiden is door de Rechter Commissaris een bevel bewaring verleend. Een van beide mag echter op grond van persoonlijke omstandigheden zijn proces in vrijheid afwachten. Vermoedelijk zullen beide zaken in december door het Gerecht worden behandeld.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat geweld tegen mensen die een publieke taak vervullen niet wordt getolereerd en dat dit in de strafeis zal doorklinken. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten.

Deel dit artikel