Kunst, Cultuur en muziek

Cursus monumenten voor ambtenaren

Ambtenaren van het Directoraat Toezicht en Handhaving, architekenburo’s en andere aanverwante bedrijven en instellingen die met monumenten te maken hebben dan wel krijgen zijn aan een cursus begonnen over beleid voor gebouwen die onder de Monumentenwet vallen. De regering ging recent akkoord met een scholingsproject in het kader van de Monumentenwet. Als onderdeel daarvan worden verschillende cursussen georganiseerd. 

Na deze cursus krijgen de eigenaren van monumenten en andere personen die te maken hebben met de Monumentenwet, ook een cursus aangeboden. Het Directoraat Planning en Ontwikkeling coördineert de cursussen in samenwerking met de University of Curaçao en Newton Heritage Consulting.   

In december 2009 werd de Monumentenwet door de Eilandsraad goedgekeurd, deze wet werd in september 2011 gewijzigd in   Monumentenwet BES. In 2012 besloot de regering om 15 gebouwen de status van monument te geven. De 15 gebouwen worden tot het cultureel erfgoed gerekend en moeten daarom beschermd worden. De gebouwen vallen ook onder de Monumentenwet.

Tot enkele maanden terug werd er in het kader van de Monumentenwet weinig gedaan aan de scholing en de bewustwording van de rol van historische gebouwen. Daar is nu verandering in gekomen nu de regering akkoord is gegaan met het project om cursussen aan te bieden op het gebied van monumentenzorg.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo