Economie

Negatieve inflatie in Caribisch Nederland

 

Inflatie Bonaire niet veranderd

Net als in het tweede kwartaal was de inflatie op Bonaire -0,9 procent. In het derde kwartaal waren voedingsmiddelen goedkoper dan een jaar eerder. Dit had een verlagend effect op de inflatie. De gereguleerde autobrandstofprijzen daarentegen waren hoger dan een jaar eerder en dit had een opwaarts effect op de inflatie. Per saldo bleef de inflatie gelijk.

Hogere inflatie op Sint-Eustatius

Op Sint-Eustatius steeg de inflatie in het derde kwartaal van 2015 naar -0,5 procent. In het tweede kwartaal waren de consumentenprijzen nog 1,7 procent lager dan een jaar eerder. De inflatie nam toe door een forse stijging van de gereguleerde prijzen voor elektriciteit. Goedkopere autobrandstoffen op Sint-Eustatius hadden een verlagend effect op de inflatie.

Voor het eerst negatieve inflatie op Saba

De inflatie op Saba daalde naar -0,9 procent. In het tweede kwartaal bedroeg de inflatie nog 0,4 procent. De inflatie daalde door de prijsontwikkeling van voedingsmiddelen, autobrandstoffen en toiletartikelen.

Deel dit artikel