Gezondheidszorg

Speciaal evenement voor jongeren met diabetes op Bonaire

KRALENDIJK – Op dinsdag 21 mei organiseert het kinder-diabetesteam van Fundashion Mariadal samen met Hi5 Mental Health Caribbean een speciaal evenement voor jongeren met diabetes op Bonaire. Tijdens deze middag staan diverse activiteiten en workshops op het programma.

Diabetes, ook bekend als suikerziekte, ontstaat door een tekort aan insuline, wat leidt tot problemen met het verwerken van suikers in het bloed. Het monitoren van de bloedsuikerspiegel en een gezonde levensstijl zijn cruciaal om ernstige complicaties te voorkomen, zoals hart- en vaatziekten, nierziekten en oogziekten.

Het evenement begint om 12:00 uur en jongeren zijn welkom om samen met een vriend, vriendin, broer of zus deel te nemen aan de activiteiten. Het programma omvat onder meer een lunch, een kookworkshop, een sportclinic en een quiz. Daarnaast worden er gezamenlijk vaardigheden aangeleerd, zoals het meten van bloedsuikerspiegel, het tellen van koolhydraten in voedsel en het toedienen van de juiste hoeveelheid insuline. De ouders zijn van harte welkom om aan het einde van de middag de afsluiting van het evenement bij te wonen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo