Overheid

Openbaar Lichaam schiet tekort bij databeveiliging

KRALENDIJK – De Commissie Toezicht Bescherming Persoonsgegevens BES (CBP BES) zal een onderzoeksrapport publiceren over het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) wegens het niet opvolgen van aanbevelingen.

In maart 2023 controleerde CBP BES het OLB op de implementatie van het clean desk en clear screen beleid, onderdeel van het programma ‘Op weg naar bewustwording informatieveiligheid’. Het rapport concludeerde dat dit beleid onvoldoende was doorgevoerd en dat persoonsgegevens binnen het OLB niet adequaat werden beschermd.

Het OLB had tot 1 oktober 2023 en 1 maart 2024 de tijd om de aanbevelingen door te voeren. Na de laatste deadline heeft CBP BES het OLB schriftelijk bevraagd over de ondernomen acties, maar geen reactie ontvangen voor de deadline van 22 april 2024.

Ondanks afspraken over de opvolging van de aanbevelingen, constateerde CBP BES dat het OLB deze niet heeft nageleefd. CBP BES benadrukt dat het OLB zijn verplichtingen serieus moet nemen en onderzoekt momenteel handhavingsmogelijkheden, inclusief sancties.

Het rapport is te vinden op de website van CBP BES, www.cbpbes.com

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo