Politie & Justitie

Douane inspireert en informeert jongeren op Bonaire

KRALENDIJK – De Douane Caribisch Nederland heeft onlangs presentaties gegeven aan jongeren op Bonaire, waarbij ze niet alleen informatie deelden, maar ook praktijkdemonstraties gaven. Twee groepen werden bereikt: jongeren van groepen 7 en 8 van de basisschool die de vakantie bij Jong Bonaire doorbrachten, en iets oudere FORMA studenten die lessen, magazijn en logistiek hebben afgerond.

De presentaties waren afgestemd op de doelgroep en behandelden onderwerpen zoals de taken van de douane, waar ze te vinden zijn, locaties van douanekantoren, het invoerproces en hoe de douane te herkennen is. Naast theoretische inzichten werden douanemiddelen getoond en mogelijke vondsten tijdens controles besproken.

Tijdens de praktijkdemonstratie bij het douanekantoor aan de haven werden verschillende aspecten van douanewerk gedemonstreerd, waaronder het gebruik van scanapparatuur en het werk van douanehonden.

Deel dit artikelRocargo

Rocargo