Overheid

Subsidieregeling Koninkrijksbeurzen op 1 maart opengegaan

Foto archief afscheid bursalen op luchthaven van Bonaire

Sinds 1 maart 2024 is het voor de MBO/SBO niveau 3 en 4, HBO en WO- studenten binnen het koninkrijk mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Koninkrijksbeurs. De beurs maakt studie-uitwisselingen en stages binnen het koninkrijk makkelijker voor studenten.

Ook is het doel om studiesucces van studenten te vergroten, omdat met de beurs op een laagdrempelig manier een voorproef kan worden genomen van het studeren in het buitenland. 

Dit gebeurt vanuit het Strategic Education Alliance (SEA) en zal voor de schooljaren 2024-2025, en 2025-2026 van toepassing zijn. Jaarlijks is er ruimte om ongeveer 120 studenten hierin te faciliteren. 

Aanvragen voor de Koninkrijksbeurs lopen via Rijksdienst Caribisch Nederland. Studenten die voor komend schooljaar, een aanvraag willen indienen kunnen dit vanaf 1 maart doen via Koninkrijksbeurs@rijksdienstcn.com

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo