Economie

Benzine duurder, dieselprijzen onveranderd

KRALENDIJK – Per 12 april worden de prijzen van brandstof aangepast. Terwijl benzine duurder wordt, met een stijging van 7 cent, blijven de dieselprijzen onveranderd. Voor kerosinegebruikers daalt de prijs daalt met 1 cent. Ook de kosten voor grote gasflessen (100 lbs) zien een daling van 3 cent, terwijl de prijs voor kleine gasflessen (20 lbs) stabiel blijft.

Deze veranderingen volgen op een eerdere aanpassing van het accijnstarief voor benzine, die sinds 1 januari 2024, door het vervallen van de accijnskorting van Rijkswege, USD 31,86 cent per hectoliter bedraagt. Bovendien zijn de kleinhandelsmarges voor zowel benzine (MOGAS95) als diesel (LSD) per 12 januari 2024 vastgesteld op USD 8 cent.

In het licht van het vorenstaande gelden per 12 april 2024 de volgende verkoopprijzen voor brandstof:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo