Luchtvaart & Reizen

Venezolaans Albatros gaat Bonaire vluchten uitvoeren voor JetAir Caribbean

Een EMB 120 toestel van Albatros Airlines kan 30 passagiers vervoeren. Foto: Roger Cannegieter

KRALENDIJK / WILLEMSTAD – De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Albatros Airlines zal, als alles goed gaat, begin april door Jet Air Caribbean worden ingezet op vluchten tussen Curaçao, Aruba en Bonaire. 

De vluchten zullen worden uitgevoerd met een Embraer 120 toestel. Jet Air probeert al een aantal maanden de vluchten naar vooral Bonaire op gang te krijgen door middel van een gewetleased toestel, maar heeft daarmee te maken met tegenvallers. 

Zo was een ATR-toestel dat de luchtvaartmaatschappij op het oog had niet op tijd klaar, terwijl vluchten met een ingehuurd Saab340 toestel ook niet doorgingen omdat het bewuste vliegtuig niet aan alle vereisten van lokale autoriteiten voldeed. 

Opvallend

De keuze voor Albatros is op zijn minst opvallend te noemen, nu op Curaçao al enkele weken een toestel van de maatschappij werkeloos op de luchthaven staat, nadat er door partijen beslag op is gelegd. Dat heeft weer te maken met achterstallige rekeningen voor onderhoud dat door een internationale aanbieder aan het toestel werd verricht. Hoewel het niet gaat om het toestel dat door Jet Air zal worden ingezet, werpt het wel een negatief licht op de financiële stabiliteit van Albatros. 

Toestel

De Embraer 120 ‘Brasilia’ is een zogenaamde Turboprop propeller vliegtuig met 30 stoelen aan boord. Het ontwerp gold initieel als modern, maar het gaat om een inmiddels al weer wat verouderd toestel dat echter nog steeds veel op regionale routes wordt ingezet.  

Deel dit artikel