Onderwijs

Scholen van Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire voldoen aan basiskwaliteit volgens onderwijsinspectie

Foto directie SOOB

Kralendijk – De scholen van de Stichting Openbaar Onderwijs Bonaire (SOOB), Kolegio Strea Briante en Kolegio Rayo di Solo, hebben het predicaat Basiskwaliteit verkregen uit de kwaliteitsonderzoeken van de Inspectie van het Onderwijs. Dit betekent dat beide instellingen voldoen aan de essentiële eisen om kwalitatief goed onderwijs te bieden, aldus de resultaten van recente beoordelingen.

Kolegio Strea Briante heeft zijn status behouden, terwijl Kolegio Rayo di Solo de Basiskwaliteit opnieuw heeft verkregen, wat wijst op een continu streven naar onderwijsverbetering. Beide schoolteams en directies worden geprezen voor hun betrokkenheid en het creëren van een veilige en stimulerende leeromgeving.

De scholen onderscheiden zich door hun aanpak om aan de diverse behoeften van hun leerlingen te voldoen. Kolegio Strea Briante biedt speciaal basisonderwijs aan kinderen met extra zorgbehoeften, terwijl Kolegio Rayo di Solo openstaat voor alle leerlingen, inclusief zij die geen Papiaments of Nederlands spreken bij binnenkomst. De inzet van het docententeam om onderwijs op maat te bieden, zelfs aan leerlingen met een taalachterstand, wordt bijzonder gewaardeerd.

Deel dit artikel