Nieuws van Bonaire

Bestuurscollege Bonaire belooft meer openheid met wekelijkse updates

Foto - OLB

KRALENDIJK – Het Bestuurscollege van Bonaire heeft aangekondigd dat het wekelijkse updates en persconferenties zal organiseren om transparantie en openheid naar de gemeenschap te vergroten. Deze updates, onder de naam Bon Informa, zijn bedoeld om burgers effectiever te informeren over lopende zaken, belangrijke beslissingen en toekomstige plannen. De eerste persconferentie vond afgelopen vrijdag plaats.

Deze wekelijkse sessies worden elke vrijdag van 14:00 tot 15:00 uur live gestreamd op de officiële Facebook- en YouTube-kanalen van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB). Tijdens deze uitzendingen kunnen persvragen beantwoord worden en wordt diepgaande informatie verstrekt, zowel fysiek als online toegankelijk voor lokale journalisten.

Het Bestuurscollege benadrukt het belang van transparantie en openheid voor een gezonde democratie en een integer openbaar bestuur. Gedeputeerde Clark Abraham heeft verklaard dat het delen van informatie en het luisteren naar de gemeenschap essentieel is voor effectief bestuur. Met deze initiatieven streeft het Bestuurscollege naar een beter begrip van de besluitvorming en het beleid, en een actievere betrokkenheid van de gemeenschap bij processen die hun dagelijks leven beïnvloeden.

Het bestuurscollege streeft samen met de bevolking en pers naar een gemeenschap waarin iedereen zich gehoord voelt en waar beslissingen worden genomen met het welzijn van de burgers als hoogste prioriteit.

Deel dit artikel