Nieuws van Bonaire

Fiesta La Virgen del Valle: 9 september 2023

KRALENDIJK – Aanstaande zaterdag vieren de vissers van Bonaire het jaarlijkse Fiesta La Virgen del Valle. Dit feest is onderdeel van een langlopende traditie onder de vissersgemeenschap op Bonaire. Elk jaar wordt de heilige La Virgen del Valle geëerd op Sorobon bij de visserspier.

Het programma zal om drie uur in de middag starten met een presentatie ter ere van Erwin de Grijze. Vervolgens vindt er een kleurrijke botenparade plaats in de baai van Lac om de toewijding aan La Virgen del Valle te tonen. Boten worden gevraagd de vlaggen van Venezuela en Bonaire te dragen, samen met kleurrijke vlaggetjes.

Om vijf uur start er een heilige mis met begeleiding van het koor van La Virgen del Valle. Hierna zal Félix Nicolaas het verhaal vertellen van La Virgen Del Valle.

Ter afsluiting is er een eerbetoon door PISKABON aan bijzondere personen, gevolgd door een gemeenschappelijke viering.

Fiesta La Virgen del Valle eindigt om 19:00 uur.

Rocargo
Deel dit artikel