Nieuws van Bonaire

Nieuwe ambulift voor mindervalide passagiers in gebruik op Flamingo Luchthaven

KRALENDIJK – De nieuwe ambulift van Bonaire International Airport (BIA) is na een testperiode nu officieel in gebruik om passagiers die slecht ter been zijn op een optimale manier van en aan boord te kunnen brengen. 

Daarmee biedt de luchthaven samen met de airlines en de afhandel-bedrijven weer een goede service voor deze groep passagiers. Het voertuig is bruikbaar voor alle middelgrote en grote vliegtuigen.

De luchtvaartmaatschappijen en hun afhandelaren voeren dit proces uit. Hierbij heeft BIA het initiatief genomen om zelf een ambulift aan te schaffen. De ambulift werd reeds in 2022 besteld, maar werd vanwege lange levertijden bij de leverancier pas kortgeleden op Bonaire afgeleverd. Na een uitgebreide training aan het personeel van BIA en de afhandel-bedrijven in het gebruik en onderhoud van de lift, en na de inbouw van diverse technische apparatuur, is de lift nu in gebruik genomen. De lift is eigendom van BIA en wordt door de medewerkers van de afhandelbedrijven ingezet.  

Ontzettend blij

Airport Duty Manager Gregorio Matthew: “We zijn ontzettend blij dat we met de komst van de nieuwe ambulift nu samen met de afhandelaren een optimale service kunnen bieden aan passagiers die niet zelfstandig aan en van boord kunnen komen. Daarnaast zijn ook de afhandelaren met de nieuwe lift geholpen doordat hun werkomstandigheden door gebruik van de lift verbeteren.”

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo