Nieuws van Bonaire

Aruba verlaagt invoerrechten op ruim 660 producten

ORANJESTAD – Aruba verlaagd met ingang van vandaag, 01 augustus 2023, de invoerrechten op meer dan 660 producten. Naast de invoering van een speciale belasting aan de grens, komt er een vereenvoudigd en aangepast invoertarief voor verschillende producten die Aruba binnenkomen.

Eten en drinken, groene stroomapparatuur, elektrische voertuigen, textielproducten, muziekinstrumenten, boeken en bouwmaterialen zijn enkele van de categorieën waarin tarieven zijn verlaagd.

Rocargo

Veel voedingsmiddelen en dranken die voorheen een invoertarief van zes procent hadden, zoals karnemelk, bakpoeder, yoghurt met fruit, cacao en olie, worden nu belast met een nultarief. Het tarief van twaalf procent op chocolade en kokosmelk wordt nu zes procent. Ook de invoerrechten op groene energie-opwekkende apparaten, elektrische auto’s en voertuigen worden verlaagd van twee procent naar het nultarief. De tarieven voor bouwmaterialen zijn nu 10% en gaan naar 6%.

Andere veranderingen zijn onder andere de tarieven voor sommige textielproducten, die van twaalf procent naar zes procent gaan, en tarieven op muziekinstrumenten, die van 22 procent naar twaalf procent dalen. De invoerrechten op boeken gaan van zes procent naar nul procent.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo