Nieuws van Bonaire

Reserveren tijdslot Schiphol securitycontrole nu ook voor reizen naar Bonaire mogelijk

AMSTERDAM – Deze zomer zet Schiphol een stap vooruit door het tijdslotsysteem voor veiligheidscontroles uit te breiden. In de meivakantie werd dit nieuwe hulpmiddel tegen lange wachtrijen door 20% van alle passagiers benut. Vanwege dit succes kunnen reizigers met bestemmingen buiten Europa, zoals Bonaire, nu ook vooraf een tijdslot reserveren.

De optie om gratis een tijdslot te boeken voor de veiligheidscontrole wordt drie dagen voor vertrek beschikbaar voor alle passagiers op Schiphol, wat hun wachttijd aanzienlijk vermindert.

Schiphol heeft een betere beveiligingsbezetting bereikt met de aanstelling van duizend nieuwe beveiligingsmedewerkers. Deze stap, samen met het tijdslotsysteem en een bewustmakingscampagne, moet zorgen voor een soepelere doorstroming dit jaar. Dit werd al bevestigd tijdens de meivakantie, waar slechts 5% van de 1,1 miljoen passagiers meer dan tien minuten vertraging ondervond bij de veiligheidscontrole.

Informatie over eventuele extra maatregelen om de verwachte drukte deze zomer aan te kunnen, zal morgen door zowel Schiphol als KLM worden aangekondigd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo