Nieuws van Bonaire

Eerste nest met zeeschildpadden uitgekomen op Klein Bonaire

Foto: Sea Turtle Conservation Bonaire

KRALENDIJK – Het eerste nest met zeeschildpadden van dit seizoen is eergisteren uitgekomen op Klein Bonaire. Daarnaast heeft Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) al achttien nesten met eieren van zeeschildpadden geregistreerd dit seizoen.

Veertien van de nesten die gevonden zijn, zijn op Klein Bonaire aangetroffen. De overige vier op Bonaire, drie in het zuiden van het eiland en één in het Washington Slagbaai Nationaal Park. Daar werd deze week op het strand van Slagbaai een nest met eieren van een zeeschildpad gevonden.

De tot nu toe gevonden nesten zijn naar verwachting van hawksbill en loggerhead zeeschildpadden. STCB verwacht binnenkort ook de eerste nesten van de groene zeeschildpadden te kunnen registreren.

Inmiddels is het eerste nest met zeeschildpadden van dit seizoen eergisteren op Klein Bonaire uitgekomen. Tijdens een beach monitoring patrol, op het kleine eilandje voor de kust van Bonaire, troffen de medewerkers van STCB het al uitgekomen nest aan. Twee jonge zeeschildpadden waren nog aanwezig in het nest. De medewerkers hebben ze een handje geholpen om hun weg naar zee te kunnen vinden. Vermoedelijk waren de eieren al half april gelegd.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo