Nieuws van Bonaire

Dollemansrit golfkar veroorzaakt even flinke paniek op de Flamingo luchthaven

De golfkar kwam uiteindelijk tegen het terminalgebouw tot stilstand, maar niet voor enige schade te hebben toegebracht aan het vliegtuig. 

KRALENDIJK – Een op hol geslagen golfkar die door luchtvaartmaatschappij Divi Divi Air wordt gebruikt om bagage van en naar het vliegtuig te brengen zorgde op donderdag korte tijd voor enige paniek op de luchthaven van Bonaire.

Om nog onbekende redenen sloeg het karretje op hol, met een deel van de bagage nog in de laadbak. Het voertuig begon daarop met vrij hoge snelheid ongecontroleerde rondjes te rijden op het platform om het vliegtuig heen, voordat het tegen een glazen pui van de vertrekhal tot stilstand kwam. 

De schade leek daarbij in eerste instantie mee te vallen, hoewel het vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij toch oppervlakkig geraakt leek te zijn. De dollemansrit van het karretje had ernstiger consequenties kunnen hebben, indien een vliegtuig op het platform daar vol door zou zijn geraakt. 

Onderzoek

Onderzoek moet de precieze oorzaak van het incident achterhalen, dat gelukkig met een sisser lijkt te zijn afgelopen. 

Deel dit artikel