Nieuws van Bonaire

Training tegen mensenhandel en mensensmokkel op Bonaire

KRALENDIJK – Op 30 en 31 mei vond er een tweedaagse training plaats op Bonaire om functionarissen van verschillende instanties in Caribisch Nederland op te leiden tot experts op het gebied van mensenhandel en mensensmokkel.

De training, gegeven door Henk Werson van de Nationale politie, had als doel het herkennen en aanpakken van deze misdrijven te bevorderen. Bonaire, Saba en Sint-Eustatius zijn aantrekkelijk voor migranten vanwege werk en voorzieningen, maar dit maakt hen ook kwetsbaar voor uitbuiting. De vreemdelingenketen investeert in het versterken van de aanpak en wil de samenleving bewust maken van het probleem.

Deelnemers aan de training waren functionarissen van de IND CN, KMar, KPCN, Douane (BCN) en Arbeidsinspectie (SZW). Voor het eerst namen ook functionarissen van Sentro Akseso Boneiru deel, een organisatie voor zorg en sociale hulpverlening op Bonaire. De training werd geopend door Ingrid Sealy, Unit Manager van de IND CN.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo