Nieuws van Bonaire

STINAPA sluit noordkant Bonaire af voor duikers vanwege koraalziekte

KRALENDIJK – Natuurbeschermingsorganisatie STINAPA heeft besloten om de noordkant van het eiland af te sluiten voor duikers. Het gaat om het gebied tussen Karpata en Malmok, inclusief het Washington Slagbaai Nationaal Park. Per 1 mei aanstaande mag daar niet meer gedoken worden in verband met de koraalziekte Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD).

Uit onderzoek is gebleken dat Wekua Point (of Punta Wekua) een natuurlijke barrière vormt. Deze barrière voorkomt dat vervuild water naar het noorden stroomt. Door het duikverbod dat gaat gelden hoopt STINAPA de verspreiding van de koraalziekte te vertragen. Duikers worden daarnaast opgeroepen om hun uitrusting grondig te reinigen na iedere duik en het rif niet aan te raken.

De duikstekken die vanaf 1 mei tot nader order worden afgesloten zijn: Carel’s Vision, Tailor Made, Candyland, Nukove, Playa Frans, Wayaka, Slagbaai, Bisé Morto, Playa Funchi, Playa Benge en Boka Bartol. Overigens mag op deze plekken nog wel gezwommen en gesnorkeld worden.

Deel dit artikel