Nieuws van Bonaire

Sea Turtle Conservation Bonaire ontvangt meldingen van dode zeeschildpadden

Archieffoto - Sander Engelbertink

KRALENDIJK – Sea Turtle Conservation Bonaire (STCB) heeft de afgelopen week meerdere meldingen ontvangen van in nood verkerende of dode zeeschildpadden. Dit houdt verband met de massale sterfte van sharpnose puffer vissen, die door de zeeschildpadden gegeten worden.

Bij de meeste meldingen gaat het om jonge groene zeeschildpadden die inmiddels overleden zijn. In de maag van één van de dode zeeschildpadden werden 37 sharpnose puffer vissen aangetroffen. Het eten van deze gestorven kogelvissen veroorzaakt bij zeeschildpadden neurologische schade, die tot verdrinking kan leiden.

De zeeschildpadden die nog wel in leven zijn worden opgevangen door STCB. Daar krijgen ze vocht toegediend om weer op krachten te komen. Inmiddels zijn er twee zeeschildpadden voldoende aangesterkt en weer vrij gelaten in Lac Bay.

STCB roept mensen op om melding te maken van in nood verkerende en dode zeeschildpadden. Ook wanneer je grote hoeveelheden dode sharpnose puffer vissen tegenkomt kun je dit melden. Indien mogelijk kun je de dode vissen verzamelen en uit het water halen. STCB is te bereiken op telefoonnummer 00599 780 0433.

Sea Turtle Conservation Bonaire ontvangt meldingen van dode zeeschildpadden
Dode sharpnose puffer vissen – foto Esther Zimmerman / Sea Turtle Conservation Bonaire
Deel dit artikel