Nieuws van Bonaire

Opening Sweeti Bakery dit weekend

Opening Sweeti Bakery dit weekend
Foto: © Marcel van der Kamp Skyview Bonaire

KRALENDIJK – De 26-jarige onderneemster Elise Weerstand opent dit weekend haar eigen winkel, Sweeti Bakery. Elise is de afgelopen 6 jaar bekend geworden op het eiland als pastry chef. Elise maakt tevens deel uit van het Bonaire Culinary Team. Iedereen is welkom van 8 tot 13 uur op zaterdag 19 en zondag 20 maart. Elke klant krijgt een mini cupcake om te proeven.

De weg naar een eigen winkel

Zes jaar geleden kwam Elise naar het eiland om ervaring op te doen in de horeca en binnen haar vakgebied als pastry chef. Via diverse werkgevers deed ze veel ervaring op. Door personeelstekorten in de horeca op Bonaire is Elise voor zichzelf begonnen met een bedrijf dat gebak, taarten en desserts op maat levert aan restaurants en winkels.

Opening Sweeti Bakery dit weekend
Foto: © Marcel van der Kamp Skyview Bonaire

Dat Elise veel ervaring en passie heeft voor haar vak bewijst haar deelname aan het Bonaire Culinary Team. Tijdens de editie van 2019 wint ze maar liefst twee keer goud! Het complete team neemt dat jaar zilver mee naar huis.

Tijdens de laatste twee “covid” jaren heeft Elise haar plannen voor een eigen winkel verder uitgewerkt. Terwijl ze aan het werk was bij Fresh Supplier als hoofd van het team brood en bakkerij. Hier heeft ze ervaring opgedaan in het opstarten van een afdeling, het inkopen en het leiden van een team. Deze ervaring was precies wat ze nodig had om te starten met haar eigen onderneming. Uitgangspunt was hierbij dat ze naast de horeca en retail ook graag de consument rechtstreeks bedient vanuit haar eigen winkel.

Na een zoektocht heeft ze aan de Kaya Princes Marie, in de tuin van kinderdagverblijf het Landhuisje, de perfecte plek gevonden. Deze zaterdag opent ze haar deuren voor iedereen die zin heeft in een lekker gebakje, taartje of een lekkere muffin, macaron en nog veel meer! In de tuin kun je zitten in de schaduw en onder het genot van een lekker kopje koffie of thee de door jou gekozen lekkernij opeten.

Opening Sweeti Bakery dit weekend
Foto: © Marcel van der Kamp Skyview BonaireDeel dit artikel