Nieuws van Bonaire

Sectie Cultuur lanceert Tumba potpourri

Sectie Cultuur lanceert Tumba potpourri

KRALENDIJK – De Sectie Cultuur, Kunst en Literatuur lanceert een project waarbij gekozen is om tumba’s van onze legendarische tumba-zangers te documenteren en op die manier erkenning te geven. Met deze primeur wil de SKAL haar bijdrage leveren aan het levend houden van de Boneriaanse cultuur.

Het betreft hier een combinatie van tumba’s die niet vergeten mogen worden. Deze potpourri bestaat uit zes tumba’s die in een nieuw jasje worden gestoken, waarmee de SKAL ons eilandskind Dwight Leoneta heeft belast.

Van eigen bodem 

De zangers die de tumba’s vertolken zijn artiesten van eigen bodem, zoals Chendell Beaumont, Rolindo Dortalina, Dayron Coffie, Marianne Offerman, Jairo Evertsz en Robertico Balentin. Zij hebben drie tumba’s van Antonio Trinidad, een van Carmen Goeloe, een van Papari Thielman en een van Glenn Lugo ingezongen. Al deze tumba’s hebben in het verleden de titel van Tumbakoning(in) gewonnen. 

Deel dit artikel