Nieuws van Bonaire

Project Karel’s Beach Bar mag na dertien jaar eindelijk worden voltooid

KRALENDIJK- Op vrijdagmiddag is bij Karel’s Beach Bar het bord onthuld dat aangeeft dat de werkzaamheden aan het pierenproject na een oponthoud van maar liefst dertien jaar, eindelijk mag worden afgemaakt. 

Een enigszins emotionele eigenaar zei dat de weg naar de vergunning en dus de voltooiing van het project erg lang was geweest. “Hoewel wij vanaf het begin dachten dat alle vergunning in orde waren, bleken organisaties als STINAPA en het Openbaar Ministerie daar anders over te denken”, aldus Karel Visser. Het project werd dertien jaar geleden stilgelegd, onder dreiging van een op te leggen boete van maar liefst 50.000 dollar per dag, dat aan het project zou worden voortgebouwd.

Het zou uiteindelijk dertien jaar duren voordat alle plooien waren gladgestreken. Visser verwacht nu dat het project rond augustus 2022 wordt opgeleverd.

Miljoenen

De totale investering zal dadelijk in de miljoenen lopen. Volgens Visser zijn de kosten die tot zover zijn gemaakt 1,6 miljoen. “En daar komt nu zeker nog een paar ton bij”, aldus de uitbater van de populaire pier in de baai van Kralendijk. 

Visser bedankte diverse mensen die aan het project hebben bijgedragen en daarin geloofden. “ Een aantal daarvan leeft inmiddels niet meer, maar ze hebben zich er voor ingezet dat dit project ooit werkelijkheid zou worden.”. Ook bedankte Visser gedeputeerde Kroon, die volgens hem altijd in het project was blijven geloven. 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo