Nieuws van Bonaire

Selibon tekent protocol met vakbond over Cao-onderhandeling

Selibon tekent protocol met vakbond over Cao-onderhandeling
Cherrel Kwidama (l) en Selibon-directeur Rudsel Leito hebben elkaar snel weten te vinden. Foto: ABC Online Media

KRALENDIJK- Vuilverwerker Selibon heeft een protocol getekend met de Algemene Federatie van Bonairiaanse Werknemers (AFBW) over de start van onderhandelingen over een nieuwe Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO). 

Rocargo

De AFBW werd recent gekozen tot de vertegenwoordiger van de werknemer in een door de Landsbemiddelaar uitgeschreven referendum. 

Beide partijen benadrukken dat de voorbesprekingen, die hebben geleid tot afspraken vervat in het protocol, in vriendschappelijke sfeer zijn verlopen. “Na tijd van onrust en turbulentie in het bedrijf, is het nu tijd dat de rust weerkeert en dat goede afspraken worden gemaakt met de vakbond, welke ten goede komen aan de werknemers””, zegt Rudsel Leito. Hij is directeur bij het overheidsbedrijf.

Vlot

AFBW voorzitter Cherrel Kwidama beaamt dat de gesprekken goed en vlot zijn verlopen. “We hebben elkaar snel kunnen vinden en ik deel de visie van de heer Leito dat er sprake is van een goede sfeer en wederzijds respect”, aldus de vakbondsleider. 

Deel dit artikel

RocargoRocargo

Rocargo