Nieuws van Bonaire

Kustwacht redt vaartuig met 27 personen aan boord

Kustwacht redt vaartuig met 27 personen aan boord

PHILIPSBURG- De Kustwacht kreeg op dinsdagochtend een melding dat een vaartuig op zee tussen Sint-Maarten en Saba water maakte met vermoedelijk 2 personen aan boord. De kapitein van het vaartuig meldde dat zijn boot met motorpech kampte. 

Het RCC van de Kustwacht Caribisch gebied, dat in contact was met de reddings- en coördinatie centrum op Martinique, kreeg vervolgens het verzoek van Martinique om de opvarenden te redden omdat het vaartuig niet meer veilig was.

Cutter

Op verzoek van Martinique stuurde de Kustwacht de cutter Poema uit, om de personen aan boord te helpen. De kapitein van het vaartuig meldde ook dat er zich geen reddingsmiddelen aan boord bevonden en dat hulp snel nodig. 

De cutter Poema voer direct uit richting Saba om de opvarenden te assisteren. Bij aankomst op de locatie zag de bemanning van Poema dat het vaartuig op sleeptouw zat bij een kleiner bootje dat  hulp had aangeboden.

Illegalen

De Poema heeft het sleeptouw van de hulpboot overgenomen, om het vaartuig naar Sint Maarten te slepen. Bij nader onderzoek bleken 27 personen, vermoedelijk illegalen, aan boord van het vaartuig te zijn. Alle opvarenden en de kapitein zijn aan de KPSM en de immigratiedienst van Sint Maarten overgedragen voor verder onderzoek.

Deel dit artikel