Nieuws van Bonaire

Vier belangrijke wegen gedeeltelijk dicht voor herstelwerkzaamheden

Vier belangrijke wegen gedeeltelijk dicht voor herstelwerkzaamheden

KRALENDIJK- Vier belangrijke wegen op het eiland zullen de komende weken gedeeltelijk dicht zijn voor herstelwerkzaamheden. 

Het gaat om de Kaya Amsterdam, de Kaya International, de Kaminda Lagun en de Kaya Gobernador Debrot.

Op de betrokken wegen zullen vrij grote gedeeltes van de asfalt laag worden verwijderd, om vervolgens opnieuw te worden geasfalteerd. De Kaya Amsterdam was op dinsdag al grotendeels veranderd in wat het meest leek op een geheel onverharde weg. De andere wegen zullen snel volgen. 

Planning 

Volgens de dienst Ruimte & Ontwikkeling worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen 8 en 20 december aanstaande. Op 21 december, dus vóór de kerst, zouden de wegen weer compleet open gaan voor het verkeer. 

De laatste weken lijkt het Openbaar Lichaam wat meer op stoom te komen als het gaat om wegenherstel, na jaren van pappen en nathouden. Een groot deel van Kaya Piedra Presios naar  Republiek is inmiddels klaar, terwijl ook de weg naar Seru Largu momenteel wordt voorzien van een nieuwe asfalt laag. Daarnaast bevinden werkzaamheden aan de Kaya Neerlandia zich in de afrondende fase. 

Deel dit artikelRocargoRocargo