Nieuws van Bonaire

 Qzeally Piar wint spellingswedstrijd 2021 van Fundashon Lesa ta Dushi

 Qzeally Piar wint spellingswedstrijd 2021 van Fundashon Lesa ta Dushi

KRALENDIJK – Op vrijdagavond 26 november vond de achtste spellingswedstrijd van Fundashon Lesa ta Dushi plaats. Zes kinderen namen deel aan deze wedstrijd waarbij ze lastige Nederlandse woorden moesten spellen, zoals vanzelfsprekend, holocaust en kettinkje. 

Na drie spannende rondes werd Qzeally Piarde de winnares. Zij kreeg haar eerste prijs overhandigd door vertegenwoordigers van de sponsor van de spellingswedstrijd Cargill.

De spellingswedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met Pienter in Taal, het project van de Stichting Lezen en Schrijven Bonaire waar kinderen extra lessen krijgen in de Nederlandse taal.

Dit jaar werd de spellingswedstrijd ‘corona-proof’ georganiseerd. Via een livestream konden de ouders, vriendjes en vriendinnetjes op afstand de prestatie van de deelnemende kinderen volgen. Helaas waren twee deelnemers en enkele vrijwilligers niet in staat om naar de spellingswedstrijd te komen, omdat zij in quarantaine zaten.

Fundashon Lesa ta Dushi gaat door met haar strijd om kinderen en ouders bewust te maken dat lezen en voorlezen belangrijk is voor de ontwikkeling van alle kinderen. Het motto van de stichting is “Un mucha ku ta lesa, ta bira un adulto ku ta pensa!”

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo