Nieuws van Bonaire

Bonaire ontvangt tweede zending vaccins

Bonaire ontvangt tweede zending vaccins
Foto © ABC Online Media

KRALENDIJK – De tweede zending met Pfizer vaccins is met de KLM aangekomen op Flamingo Airport.

Dinsdagmiddag nam de afdeling Publieke Gezondheid deze op het vliegveld in ontvangst. De vaccins zijn bestemd voor de doelgroepen zorgpersoneel en 60-plussers. Bonaire krijgt in totaal vier zendingen met Pfizer. De derde zending wordt op 30 maart verwacht, de vierde op 20 april. 

Sinds het begin van de vaccinaties op 22 februari hebben meer dan 2500 mensen, ruim 50% van beide doelgroepen, zich bij PG geregistreerd. Van dit aantal hebben meer dan duizend mensen inmiddels hun eerste prik gehad. Er zijn twee prikken met het Pfizer vaccin nodig. Minimaal drie weken na de eerste prik wordt de tweede prik gegeven. Met de vier zendingen kunnen alle 4680 mensen binnen de doelgroepen twee keer worden gevaccineerd. 

Ook na de vaccinatie kunnen mensen nog besmet raken en, zonder daar zelf ziek van te worden, anderen besmetten. Daarom benadrukt PG dat afstand houden, een mondkapje dragen, handen vaak wassen en zoveel mogelijk thuis werken belangrijk blijft. Minstens 70% van de bevolking moet gevaccineerd zijn om het overbrengen van het virus te kunnen stoppen.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo