Politiek & Bestuur

Coalitie Bonaire toont zich tandeloze tijger en neemt Noodverordening ongewijzigd aan

Raadslid Renate Domacassé stelde, samen met de raadsleden van de oppositie, diverse kritische vragen, maar stemde uiteindelijk langs de coalitielijnen vóór de noodverordening.

Kralendijk- Hoewel de Eilandsraad zich zonder uitzondering kritisch toonde op de per 1 oktober jl. door Gezaghebber Rijna uitgevaardigde noodverordening, stemde de coalitie van MPB en UPB, samen met onafhankelijk raadslid Coffie, uiteindelijk toch vóór bekrachtiging ervan.

Coffie toonde zich op diverse punten kritsch maar stemde toch mee met haar oude coalitiegenoten. “Ik kan erdan wel niet blij mee zijn, maar hij is wel nodig”, vond Coffie.

De drie raadsleden van oppositiepartij PDB stemden tegen. Fractieleider Clark Abraham was van mening dat verschillende pijnpunten in de Corona noodverordening niet goed waren geaddresseerd en dat het derhalve onlogisch zou zijn vóór te stemmen.

Ook PDB raadsleden Hellburg-Makaai en Pieters stemden tegen. “Ik heb uitiendelijk niet de concrete criteria gehoord waarop ik had gehoopt als het gaat om de criteria op basis waarvan maatregelen weer worden afgeschaald, vooral als het gaat om toelating van reizigers uit onze zustereilanden. Daarom stem ik tegen”, aldus Pieters.


Lees ook:

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo