Nieuws van Bonaire

Vrijheidsactiviteiten op 5 mei afgelast

Vrijheidsactiviteiten op 5 mei afgelast

Kralendijk – De geplande activiteiten op Bonaire voor 5 mei zijn als gevolg van de maatregelen omtrent Corona afgelast.

Dit jaar viert het Koninkrijk der Nederlanden het feit dat zij 75 jaar geleden bevrijd zijn van de onderdrukkers van de Tweede Wereldoorlog. Ook de Caribische eilanden hebben de gevolgen van deze oorlog gevoeld.

Rocargo

Op Bonaire was een interneringskamp voor Duitsers, er waren Amerikaanse soldaten geïnterneerd en er zijn slachtoffers op zee gevallen tijdens het vervoer van olie. Hiervoor is een monument opgericht bij het Wilhelmina Park waar elk jaar op 4 mei de slachtoffers worden herdacht. Daarnaast kennen de eilanden ook oorlogshelden zoals o.a. George Maduro i Boy Ecury.

De bedoeling was dit jaar op verschillende locaties een vrijheidsmaaltijd te houden op 5 mei waar jong en oud, verschillende religies en culturen bij elkaar komen.

Naast samen eten was een programma in elkaar gezet waar er gesproken zou worden in de verschillende buurten over vrede en vrijheid. Dit gaat helaas dus niet door. Ook de optredens op het podium op het Wilhelminaplein met gedichten, filmpjes, muziek en dans is afgelast.

De regiegroep onderzoekt de mogelijkheid om de activiteiten een heel jaar te verschuiven naar 5 mei 2021.

Op 4 mei zullen, door de Veteranenvereniging op gepaste wijze bij het monument op het Wilhelminaplein, zonder publiek en genodigden, de slachtoffers worden herdacht.

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo