Nieuws van Bonaire

Dia di Rincon: “Ketu na kas”

Dia di Rincon 2019, bovenste foto komt uit het archief van Boi Antoin

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft een oproep gedaan om de Dag van Rincon dit jaar in familiekring te vieren en rekening te blijven houden met sociale afstand en om niet meer dat 50 mensen bij elkaar te brengen.

In Rincon is er afgelopen weekend sprake geweest van veel samenscholing. De gezaghebber deed op dinsdag opnieuw een oproep aan burgers om zich aan de regels te houden omdat alleen als een ieder zich kan houden aan de regels er overwogen kan worden deze te versoepelen.

De afdeling Toezicht & Handhaving van het Openbaar Lichaam, samen met KPCN en de marechaussee zullen volgens Rijna streng controleren de komende dagen en zij zullen niet aarzelen om in te grijpen waar nodig.

Dit kan volgens de gezaghebber, die ook hoofd is van de plaatselijke politie, vervelende consequenties hebben voor diegenen die zich niet aan de regels houden.

Wrang

Het is wrang te noemen dat het allereerste jaar, waarin de Dia di Rincon verklaard is tot officiële vrije dag, geen festiviteiten plaats zullen vinden. Het feest zou dit jaar voor de 31ste keer worden gevierd.

Er is jarenlang een strijd gevoerd om de Dia di Rincon op de lijst met officiële vrije dagen te krijgen. De maandag na de grote carnavalsoptocht, tot dit jaar een officiële vrije dag, is hier voor opgeofferd.

Deel dit artikel