Nieuws van Bonaire

Geplande actie illegale prostitutie

Kralendijk – Gelet op signalen van illegale prostitutie bij diverse horeca gelegenheden op Bonaire, heeft de politie tussen donderdag 29 november en zondag 1 december, een geplande actie verricht met het oog op illegale prostitutie en het overlast dat dit met zich meebrengt. 

Tijdens de vreemdelingen controles in genoemde periode zijn er in totaal 7 personen aangehouden en overgebracht naar het JICN in afwachting van hun uitzetting naar land van herkomst. 

Het vaststellen van illegale prostitutie en/of mensenhandel is niet makkelijk, daarom doet de politie een oproep aan de burgers van Bonaire om signalen actief te melden. Dit kan doormiddel van het bellen van 911  /  (+599) 715 8000 of via de anonieme tip lijn (+599) 717 7251.

De afdeling vreemdelingen dienst van de politie, die ook de portefeuille van mensenhandel en alle aspecten daarvan onderzoekt, sluit niet uit dat er in de toekomst meer acties gericht op prostitutie en mensenhandel gevoerd zullen worden. 

Deel dit artikel