Nieuws van Bonaire

Stinapa deelt kinderboek “Bin, bin sigui mi supmarin” uit.

Kralendijk – Op dinsdag, 22 oktober, hebben de rangers van STINAPA, samen met auteur Denise de Jongh-Rekwest, 750 kinderboeken uitgedeeld  aan de kinderen van groep 5 en 6 van alle basisscholen op Bonaire.

De kinderen waren zeer ingenomen dat zij het boek ‘Bin, Bin sigui mi supmarin’ (Kom, volg mijn onderzeeër) in ontvangst mochten nemen, dat zij mee naar huis mogen nemen. Alle scholen hebben verschillende exemplaren ontvangen voor hun bibliotheken.

De focus van het boek is de ABC-eilanden, de gevolgen van het weggooien van afval op het land en in zee en het belang van recycling.

STINAPA heeft de boeken geschonken in het kader van het 40-jarige jubileum van Bonaire National Marine Park. Dit jaar is een heel belangrijk jaar voor STINAPA, omdat het 50-jarige bestaan van Washington Slagbaai National Park en 40-jarig bestaan van di Bonaire National Marine Park wordt gevierd. Voor ons is het belangrijk om de bevolking van Bonaire bij te brengen wat de gevolgen van afval kunnen zijn, wanneer deze in zee terecht komt. En dit doen wij op verschillende niveaus. 

Deel dit artikel