Nieuws van Bonaire

BC start met de aanleg van wegen rond de scholen

 

Kralendijk – Het BC en de ambtenaren hebben hard gewerkt aan de voorbereiding en de betaling voor de aanleg van wegen op ons eiland. Als eerste worden wegen aangelegd bij de scholen Brede School Papa Cornes in  Noord Salinja, School Strea Briante/School Rayo di Solo in Antriol en Kolegio San Luis Beltran in  Rincon.

Rocargo

Op dit moment  wordt de aanbesteding voorbereid, het werk begint eind september/begin oktober. Het werk duurt circa zes 6 maanden.  Voor de aanleg van de wegen rond de scholen heeft het Openbaar Lichaam Bonaire 3 miljoen euro ontvangen van Den Haag.

Gedeputeerde Kroon: “We hebben gekozen om deze wegen als eerste aan te leggen omdat de veiligheid van onze kinderen voorop staat. Dit is een eerste stap die we goed hebben voorbereid, daarom kan het nu snel worden uitgevoerd. En zo gaan we door. We bereiden nu een tweede fase voor.”

Kroon is blij dat zijn werkbezoek van kort geleden aan Den Haag al zo snel duidelijk resultaat oplevert.        “In ons gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat,  benadrukte ik  dat de slechte staat van onze wegen gevolgen heeft voor de verkeersveiligheid. Het jaagt ook de bevolking op kosten. De slechte wegen veroorzaken schade aan auto’s. Als we niet snel in actie komen, is het ook schadelijk voor onze economie. Bonaire maakt met al die gaten in de wegen een slechte indruk op toeristen en op mensen die misschien willen investeren. De minister en haar staf zagen meteen dat er snel iets moest gebeuren. De ambtenaren van het ministerie van I & W en de ambtenaren van de Directie R&O van het Openbaar Lichaam Bonaire hebben hard gewerkt. Daarom kunnen we vandaag dit mooie nieuws melden.”

Het snelle succes is ook te danken aan de manier waarop het Bestuurscollege zich als collegiaal team presenteert, zo benadrukt de gedeputeerde. “Dat heeft Den Haag opgemerkt. Men ziet dat wij positief  werken aan de uitvoering van het Bestuursakkoord. De aanpak van wegen heeft voorrang binnen het akkoord. De manier waarop wij problemen uit het verleden aanpakken, wekt vertrouwen. Of zoals staatssecretaris Knops regelmatig heeft gezegd: Less for less, more for more. Als wij ons huiswerk goed doen, valt er met Den Haag uitstekend samen te werken. Dat wordt vandaag maar weer eens bewezen.”

Deel dit artikelRocargo

Rocargo

Rocargo