Nieuws van Bonaire

Feestelijke certificaat uitreiking kapsters

Deelnemers samen met docent Romeray Emerenciana, sociaal wijkteam medewerker Shaedra Baromeo, medewerker arbeid Arabella Bernabela en gedeputeerde Nina den Heyer.

 

Kralendijk – Zes deelnemers hebben een certificaat ontvangen voor deelname aan het programma basiskapster.  De directie Samenleving en Zorg heeft in samenwerking met Trendy & Beauty Salon een basiscursus kapster georganiseerd.

Romeray Emerenciana, eigenaar van Trendy & Beauty Salon en docent gaf aan trots te zijn op de groep die van het begin van de cursus tot aan het eind zeer gemotiveerd waren. De intimiteit van de kleine groep van zes deelnemers en de ervaren trainer zorgden snel voor een veilige en vertrouwelijke omgeving. Alle deelnemers hebben ook hoog gescoord op het examen.

Gedeputeerde Nina den Heyer, heeft de deelnemers gefeliciteerd en benadrukt hoe belangrijk het is dat vrouwen economisch onafhankelijk zijn. Dit certificaat ondersteunt hen hierin. Voorts gaf den Heyer aan dat de overheid er is om burgers waar nodig te ondersteunen en men zich niet hoeft te schamen om hulp te vragen en aanvaarden. Volgens den Heyer hebben alle succesvolle mensen obstakels in het leven gekend maar door het hebben van doorzettingsvermogen lukt het hen om toch gestelde doelen te bereiken. Hiermee deed zij een beroep op de deelnemers om ondanks alle moeilijkheden in het leven toch te blijven geloven in zichzelf. 

Gedurende de training hebben deelnemers knip- en  föhntechnieken  geleerd. Daarnaast hebben zij een workshop make-up en pedicure gevolgd. Met dit certificaat en het ontvangen basispakket kappersbenodigheden  kunnen deelnemers als lokale kleine ondernemer aan de slag. De Directie Samenleving en Zorg, door middel van de afdelingen maatschappelijke ondersteuning en arbeid en het sociale wijkteam organiseren geregeld korte vakgerichte trainingen ter versterking van de arbeidspositie en zelfredzaamheid van deelnemers.

 

Deel dit artikel

Rocargo

Rocargo

Rocargo

Rocargo